PERX Folkefinansiering
Den nye måten å låne og tjene penger på

«Vi har aldri forstått hvorfor du som kunde skal betale blodrente på forbrukslån, bare fordi noen utvalgte lånehaier skal tjene seg rike. Målet var derfor å tilby en arena der långivere og låntakere kan møtes – helt uten unødvendige og rådyre mellomledd.»

Resultatet er PERX.

 

Folkefinansierte lån gavner alle unntatt bankene

Med PERX har delingsøkonomien også kommet til forbrukslån. Vi tilbyr en arena der låntakere og långivere kan møtes uten å gå gjennom banken.

Dagens teknologi har gjort bankene til et fordyrende og unødvendig mellomledd. Med vår moderne digitale løsning kan du låne til lavere rente enn banken tilbyr, eller investere i lån med god avkastning.

Det har alltid vært mulig å låne penger av privatpersoner, men først nå er det mulig å gjøre det på en trygg og strømlinjeformet måte. Gjennom PERX foretas en detaljert kredittsjekk, og alle transaksjoner foregår gjennom en profesjonell tredjepart.

Vi tar ingen rentemargin, og har ingen skjulte gebyrer. For investorer er det gratis. Vi tar et gebyr på 3% av lånesummen idet den utbetales, og et termingebyr på kr. 20. Det er alt.

Les mer om våre betingelser for låntakere og långivere.

Hvem er vi?

PERX Folkefinansiering as er Norges første formidler av folkefinansierte lån til private. Før vi lanserte tjenesten våren 2018 jobbet vi i et par år med å utvikle plattformen. Den er basert på trygge og velprøvde tredjepartsløsninger, men tilpasset norske forhold og ikke minst norske regler.
Vi er registrert i Finanstilsynets konsesjonsregister. Selskapets ansatte har lang erfaring fra bank- og finansvirksomhet.Les mer om teamet her

Trygghet og sikkerhet

Selv om vi er en utfordrer i markedet er vi i PERX Folkefinansiering svært opptatte av at alt skal gå riktig for seg. For å gjøre transaksjonene trygge og gjennomsiktige gjør vi blant annet dette:

  • BankID brukes til legitimering og pålogging
  • Omfattende kredittsjekk av alle låntakere, med utgangspunkt i kreditscoremodell fra tredjepart
  • Bruk av offentlige registre
  • PERX kontrollerer for hvitvasking og PEP
  • Gjeldsbrev og avtaler oppbevares digitalt av tredjepart
  • Alle transaksjoner skjer gjennom en tredjepart, ingen transaksjoner går igjennom PERX
  • Vi følger retningslinjene for folkefinansiering fra Finanstilsynet
  • PERX er underlagt strenge retningslinjer knyttet til personvern. Det betyr blant annet at vi aldri vil selge eller distribuere dine opplysninger til andre.
Revisjon utføres av BDO AS

Kontakt oss!