Publisert: 7, mars 2018

Møt vår nye toppsjef!

Den 1. mars 2018 tiltrådte Mona Jostedt som ny daglig leder i PERX Folkefinansiering AS.

Mona Jostedt er 39 år gammel, har 3 barn i alderen ett til fem år og kommer fra Storebrand Asset Management. Hun har bred bakgrunn innen kapitalforvaltning i Norge og Storbritannia. Hun er utdannet MSc fra London School of Economics, og har sertifisering i porteføljeforvaltning fra NHH.

Mona Jostedt overtar spakene etter Gudmundur Einarsson, som selv fortsetter som styreleder i selskapet. Han er svært fornøyd med valget.

— PERX står nå på spranget til lansering. Vi vet at suksess i denne fasen er avhengig av godt lederskap, og det får vi med Mona Jostedt på laget. Hun har både de faglige og menneskelige styrkene vi så etter, sier Einarsson.

— Dette var en mulighet jeg måtte gripe. PERX er et spennende konsept som kan bidra til å omforme markedet for private lån i Norge, sier Mona Jostedt.

Hva er de viktigste egenskapene du tar med deg inn jobben som PERX-sjef?

— Jeg er energisk og modig, og har aldri vært redd for autoriteter. Det anser jeg som en styrke når jeg skal lede et selskap som utfordrer eksisterende strukturer. Dessuten er jeg menneskeorientert. Møte med andre gir meg energi, noe som kommer godt med både som leder og overfor kunder og partnere. I tillegg har jeg en sterk rettferdighetssans. PERX ønsker å ta på seg Robin Hood-hatten overfor alle som betaler for mye i renter, og det ga gjenklang hos meg.

Spranget fra Norges største private kapitalforvalter til en fintech-startup kan virke stort. Men det gjør henne ikke svimmel:

— Selv om vi er et oppstartselskap, må vi alle forholde oss til det samme regulatoriske rammeverket. Samtidig er det ingen hemmelighet at hele finansbransjen står overfor store omveltninger, og vi ser jo at også store selskaper nå prøver å tenke og jobbe som startups.  Fordelen vår er at vi kan agere raskere enn de etablerte siden vi er en liten og dedikert gjeng i et selskap uten legacy, sier PERX-sjefen.

— Jeg gleder meg over å være i utfordrerposisjon. Vi skal gjøre en stor forskjell med PERX, avslutter Mona Jostedt.

Vil du følge Monas ferd som Perx-sjef? Da må du følge sjefen_i_perx på Instagram.