Nordmenn har oppdaget folkelån – en ny og bedre måte å låne på

På bare noen få uker har vi i Perx Folkefinans mottatt over 800 søknader fra kunder som ønsker å refinansiere dyre kredittkort eller forbrukslån med rente fra 4,5%.

Norske forbrukere har nå endelig fått et reelt alternativ når de ønsker å refinansiere kostbar forbruksgjeld. Det mangler ikke på fristende tilbud fra agenter og banker som tilbyr refinansiering, men de aller fleste blir nok skuffet når de ser hvilken rente de til slutt får tilbud om. Når du først skal refinansiere kredittkortgjeld, for eksempel, vil du jo ha ned kostnadene så mye som mulig og det er lite som tyder på at banken er stedet å gå for å få hjelp. Agenter som Lendo og Axo sier de skal få bankene til å kjempe og konkurrere for deg, men hva ender du opp med?

Passive banker

I en artikkel publisert i Dine Penger, 19. mai kunne vi lese at bare fire forbrukslånsbanker hadde kuttet renten på forbrukslån siden 12. mars. Når det attpåtil viste seg at de fire bankene som hadde redusert renten med mellom 0,03% og 0,75% ikke er blant de bankene som tradisjonelt omtales som «forbrukslånsbanker», skjønner du at dette rentekuttet ikke kommer mange til gode. For kredittkort var situasjonen enda verre. Ingen av bankene Dine Penger hadde snakket med hadde redusert renten i forbindelse med koronakrisen.

Sjekk ut folkefinansiering

Folkefinansiering fungerer ved at folk som trenger penger låner anonymt av folk som har penger. Alle de praktiske prosessene som må være på plass i forbindelse med opptak av et lån håndteres av Perx. Banken kuttes som fordyrende mellomledd. Långiverne kan være trygge på at det gjennomføres en meget grundig kredittprosess og de og låntakerne sikres langt bedre betingelser enn det banken kan tilby.

Vinn-vinn

I en “lånedugnad” som folkefinansiering også kan kalles, kommer både låntaker og långiver seirende ut. Kredittkortselskapene og forbrukslånsbankenes opererer ofte med renter på 15% til over 20% på sine lån og kreditter. Samtidig får de som sparer nesten null. Vi mener denne praksisen er umoralsk, menneskefiendtlig og unødvendig.

Hos Perx får du som låntaker en rente mellom 4,5% og 7,9%. Det betyr selvfølgelig lavere månedlige kostnader og mer å leve av. For de som ønsker å investere tilbyr vi en vesentlig høyere rentesats og avkastning enn det bankene gjør på sine sparekonti. Les mer om å investere i folkelån her.

Grundig prosess

Selv om Perx kutter ut banken, gjennomføres det minst like grundige prosesser før det gis lån. Kredittsjekken omfatter blant annet gjennomgang av data fra gjeldsregisteret, lønnslipper og skattemelding. Vi ønsker å bidra til å lette det økonomiske presset folk lever under, samt øke den økonomiske friheten folk har. For å oppnå dette, er det viktig å gå grundig til verks. Se gjerne hvordan du kan få en bedre økonomisk hverdag ved å bytte ut dyr gjeld med et folkelån fra Perx. Skulle det vise seg å være vanskelig å kvalifisere for folkelån gjennom Perx, har vi en solid samarbeidspartner med på laget, som kanskje kan hjelpe deg med å trygge din økonomiske hverdag

Les mer om folkelån og få en rimeligere hverdag

Her er et eksempel:
Nom. rente 6,5%, eff. 8,6%, lån 125.000 nedbetaling 5 år. Kostnad: 27.236. Totalt: 152.236