BRAbank-ledelsen melder overgang til Perx: -Folkefinansiering er fremtiden!

Det brygger opp til et «AirBnB-moment» innen bank og finans i Norge om dagen. Folkefinansiering er på alles lepper og tiltrekker seg stadig nye kompetansemiljøer.

Perx leder an i denne positive trenden – og nå har de fått med seg den gamle BRAbank-ledelsen på laget. Samtidig har Deloitte Corporate Finance kommet inn som styrets rådgiver.

Morten Grusd har de siste årene vært CEO og ledet oppbyggingen av BRAbank. Før det ledet han Ikano Banks Norges-kontor til solid vekst. Nå tar han altså over tømmene i Perx Folkefinansiering.

–Det er dette som er fremtiden, sier han – og slår fast at målet er å beholde posisjonen som «first mover» innen folkefinansiering i Norge.

Vinner innen fintech

Med seg på Perx-laget får han med seg CFO Sven Arnesen og kredittsjef Jamal Hussain fra BRAbank. Alle har klokkertro på folkefinansiering som en av vinnerne innen fintech – og ser frem til å utfordre sin gamle bransje med et nytt finansieringskonsept, folkelån.

Til tross for at folkefinansiering ikke er det samme som bankdrift, har styret og gründerne i PERX ønsket å få inn folk som forstår moderne bankdrift nå når volumene øker. Perx både forventer – og ønsker – at de regulatoriske kravene tilpasses utviklingen fremover. Det blir en del av bransjens nødvendige modning. Da vil det være en stor fordel med bankerfaringen det nye lederteamet tar med seg.

Til sammen teller nå Perx-skuta 7 personer – hvor det opprinnelige gründer-teamet fortsatt er med, under den nye ledelsen.

Halvering av renten

–Gjennom folkefinansiering kan vi tilby vesentlig bedre rentebetingelser.
–Mens forbuksbankene tilbyr et rentenivå på typisk 10-20 prosent, gjør folkefinansieringsmodellen det mulig å redusere rentenivået til halvparten av dette, sier Morten Grusd.

–På samme måte vil vi konkurrere med bankende på innskudd. Hos oss kan du sette inn penger til vesentlig bedre betingelser enn på en vanlig høyrentekonto. Dette er den andre enden av vår forretningsmodell som gjør folkefinansiering så effektivt og attraktivt, sier han.

Solide systemer

–Perx har hatt en hektisk oppstartsfase bak seg, hvor det har handlet mye om å etablere gode og solide systemer for lånevirksomheten. Nå går vi inn i neste fase som handler om vekst og videre utvikling av selskapet, sier Grusd.

Selv om folkefinansiering fortsatt er i startgropen her i Norge, har svenskene fått store aktører som de siste årene har koplet lån for flere milliarder. Dette er et tydelig signal om at modellen virker og er etterspurt i markedet.