Bankene kutter ikke renten

Ser du etter måter å kutte kostnader på. Ikke forvent hjelp fra bankene.

Nylig rapporterte E24 at ingen av bankene de hadde vært i kontakt med kommer til å sette ned renten på kredittkort eller på forbrukslån. Det er imidlertid ingen grunn til at du som kunde skal akseptere dette.

En av bankene argumenterte med at renten på kredittkort og forbrukslån kan anses som fast og at den har ligget tilnærmet urørt de siste årene. Dugnadsånden som mobiliserer store deler av næringslivet, og oss som privatpersoner, blir tydeligvis ignorert av disse bankene. Mange av dem tilbyr riktignok avdragsfrihet og betalingsfritak som «hjelp», men som Hallgeir Kvadsheim fra «Luksusfellen» sier det i artikkelen, «Dette er hjelp som ikke koster dem noe».

For kunder med ryddig økonomi finnes det heldigvis måter å kvitte seg med kostbare forbrukslån eller kredittkortgjeld på. Folkelån er et relativt nytt tilbud på det norske markedet, men har allerede etablert seg som et viktig alternativ til forbrukslån i mange andre land, som for eksempel Sverige. Folkelån baserer seg på prinsippene til delingsøkonomien. De som trenger penger, låner av de som har penger. Perx knytter långivere og låntakere sammen og sørger for at alle prosesser og rutiner knyttet til låneprosessen følger myndighetenes forskrift, les mer om hvordan det fungerer her. Så hva er den store forskjellen mellom Perx og de tradisjonelle forbruksbankene? Perx tilbyr nominelle renter fra 4,5 til 7,9%. For de fleste låntakere innebærer dette en halvering av den renten de allerede har, og i mange tilfeller enda mer. Daglig hjelper vi kunder med å spare mange tusen kroner ved å refinansiere eksisterende gjeld. I disse krevende tider er det enda flere som kontakter oss for å spare tusenlapper. Koronakrisen endrer på mye for mange. Start med å ta grep som virkelig betyr noe. Kutt ut banken og bytt til folkelån.
Les mer om Perx her